Anusuya

Het Marchal Theater heeft per 7 januari 2010 Anusuya financeel geadopteerd.

Anusuya

Anusuya is een meisje van 9 jaar oud.
Haar vader is een aantal jaren geleden met de noorderzon vertrokken en Anusuya heeft hemnooit meer gezien. Haar moeder is dit jaar overleden. Na de dood van haar moeder heeft Anusuya bij verschillende familieleden gewoond maar ze kon nergens echt blijven. Ze ging niet meer naar school. Een oom heeft toen op een gegeven moment het besluit genomen om haar naar het weeshuis Pudhu Punal  te brengen met de vraag of zij hier kon komen wonen. Voor de leiding was het al gauw duidelijk dat dit de beste oplossing zou zijn en sinds enkele maanden woont Anusuya in het weeshuis Pudhu Punal. Ze gaat nu dagelijks naar school en heeft met onze hulp, zicht  op een kansrijke toekomst.

Weeshuis Pudhu Punal

Enkele kilometers buiten Batlagundu staat het weeshuis Pudhu Punal.Op het terrein staan inmiddels een aantal cottages. In elk cottage wonen zes kinderen in de leeftijd van nul tot tien jaar met een “huismoeder”. Er verblijven in totaal 75 kinderen in Pudhu Punal. De kinderen worden op een zo gewoon mogelijke manier opgevoed.Dat wil zeggen dat er geprobeerd wordt om het gezinsgevoel zo veel mogelijk te benaderen. Een “huismoeder” is een weduwe of alleenstaande vrouw die er voor zorgt dat de kinderen weer een moeder-kind-broer-zus gevoel krijgen.

Het weeshuis PudhuP unal is nieuw en er wordt nog steeds uitgebreid. Nu staan er negen cottages die bewoond zijn. In elk cottage is er plaats voor zes kinderen en het is de bedoeling dat er achttien cottages komen te staan